Produkter - Kompost & Ensilagepackare

NYHET!
Ekopack mini.
Klicka här och läs mer »

Kompost & Ensilagepackare

De senaste tio åren har vi arbetat med utveckling av tekniken för ensilering i storsäck (limpa). Idag ensilerar man inte bara majs på detta sätt utan även grönmassa, HP-massa och spannmål. Tekniken kan också användas till lagring av flis och sopor, för kompostering fungerar den utmärkt.
I mitten av nittiotalet, var vi det första företaget i norra Europa som anpassade amerikanska, kraftuttagsdrivna ”baggers” med kedjedrivna rotorer för att kunna fungera här. Det var maskiner som inte alls är byggda för europeiska förhållanden och vi har lärt oss otroligt mycket på vår resa mot den den ”perfekta” lösningen.

Idag, 2008, kan vi presentera denna 14 ton tunga maskin, fylld med modern teknik och konstruerad att passa våra svenska förhållanden och odlingsmetoder. En helt unik maskin som vi tror kommer att göra stor nytta inom vårt svenska lantbruk liksom på många andra ställen.
Vi har inspirerats av industrin när det gäller driftssäkerhet, kvalitet, och ekonomisk livslängd. Att applicera detta på en lantbruksmaskin har ingen tidigare gjort. Varför skall en lantbrukstraktor ha en livslängd på 7000 timmar när en entreprenadmaskin beräknas kunna arbeta 30 000 timmar?, var frågan vi ställde oss. Och vi tror vi har funnit lösningen.

Ekopack Dominator är hydrostatiskt driven. Inga vinkelväxlar, kedjor eller remmar. Detta innebär få rörliga delar, hög driftssäkerhet och dessutom en mycket god bränsleekonomi.
Ingen bullrig, vibrerande eller dammig förarplats. Ekopack styrs med en dosa man enkelt bär med sig. Man väljer själv var förarplatsen är. Ekopack är utrustad med det senaste av trådlös fjärrstyrning. Det innebär att information från maskinen gällande temperatur, tryck mm. kommer tillbaka till föraren oavsett var han befinner sig.
Mycket av hemligheten med ensilering i säck (slang) är rotorns bearbetning av gräsets cellväggar,
Detta påskyndar ensileringshastigheten, men det förutsätter att allt gräs blir lika mycket bearbetat och att rotorn inte ”mosar sönder” materialet . Detta har vi löst genom något som vi kallar ”ekopackdrive” , vilket är en världsunik lösning.

Man ställer in önskad kapacitet på packningen, anpassad till fälthackens verkliga kapacitet.
Maskinen reglerar sedan själv matningen till rotorn, vilket också sparar bränsle.
Rotorn är högt placerad för att få en välfylld säck även när materialet är blött.
Ekopack har marknadens största avlastarbord ( 8 m långt )och är uttrustad med en självspännande transportmatta.
I och med att vi bygger varje Ekopack själva, direkt till beställande köpare, finns alla möjligheter att få den anpassad efter de önskemål som finns. Utvecklingen av maskinen pågår hela tiden och detaljer finslipas.

 
#